Forbered deg før konkurranser

Enten du konkurrerer i løping, orientering eller sykling er det viktig å være godt forberedt. Fokusert trening, restitusjon og godt kosthold er en viktig del av oppskriften. Du må også huske å lytte til kroppen, og tilpasse treningen slik at du unngår skader.

Variert trening

Variasjon er viktig for kroppen. Ved å variere treningsformen bruker du flere deler av kroppen, og vil unngå slitasje og tretthet. Tren både styrke og utholdenhet, og varier mellom å løpe og sykle om sommeren, og gå på ski om vinteren. Pass også på å la kroppen hvile. Restitusjon er en like viktig del av oppladningen som selve treningen. Kroppen din vil takke deg for det når konkurransen nærmer seg og du er i toppform.

Skulle du være uheldig å få muskelproblemer eller skader kan du søke hjelp fra kiropraktor eller fysioterapeut. Finn din hjelp på nettet, slik at du kommer deg tilbake til treningen.

Sunt og variert kosthold

Å komme i form handler i stor grad om trening, men også om kosthold. Spis variert og få i deg nok væske før, under og etter treningen. Ønsker du råd i forhold til kosthold kan du ta kontakt med en ernæringsfysiolog. De kan gi gode råd og veiledning tilpasset deg, din kropp og ditt aktivitetsnivå.