Ulike treningsformer du bør prøve

Når skisesongen går mot slutten gjelder det å se på nye former for å trene fremover mot strandsesongen. Og da er det vel ingenting som er bedre enn å legge opp til å trene utendørs?exercise_concept_380938387

Å trene utendørs

Selvsagt er dette det klart mest logiske valget nå som våren kommer. Det er fremdeles mulig å trene med ski mange steder rundt i landet vårt, så det er ingen grunn til å legge dette vekk enda. Men nye former må du snart begynne med, og det kan være grunn til å oppgradere garderoben frem mot dette. Det å rett og slett ta seg en joggetur er og blir blant de aller beste alternativene.

Sykkel

Sykkel er en av de aller mest populære treningsformene utendørs når det er vår og sommer, men husk å vise hensyn og dele veien med bilister og andre som bruker den. Det er ikke nødvendig å ha en knalldyr sykkel til nesten 100.000 kroner, men om du må investere kan det være lurt å ikke være for gnien. Sykkelsport er en av treningsformene der utstyret betyr klart mest.

Svømming

Det er neppe sesong til å gjøre dette ute riktig enda, men du kan starte med å besøke bassengene allerede nå, for så å fortsette med det utendørs så snart det blir vær til det. Alle nordmenn bor i nærheten av gode bademuligheter, enten det er fjellvann, innsjøer, elver eller langs kysten. Legger du opp til dette som en fast treningsform har du mye moro og god trening året rundt.

Rulleski

Om du er blant de mest skifrelste kan det være verdt det å spandere på seg et godt par med rulleski, slik at du holder deg i gang helt til neste skisesong kommer i gang igjen. Den varer litt til og kommer definitivt tilbake, så dette kan du gjerne gå i gang med.

Klatring

Selv om det finnes flotte muligheter for innendørsklatring over det ganske land, er det ute du får de største utfordringene og de råeste opplevelsene. Skal du klatre boltede ruter med tau, bør du ha følge med en erfaren klatrer. Vel så effektiv – og morsom – trening får du imidlertid ved å buldre på stener eller klippevegger. Ikke klatre høyere enn du er komfortabel med å hoppe ned, og ha med deg en crashpad og noen som følger med fra bakken.

Fotturer

Turer i variert terreng kan være vel så god kondisjonstrening som lange timer på tredemølla. I tillegg får du trent ledd og stabiliserende muskulatur. Det største plusset er likevel naturopplevelsene, uansett om det er snakk om flere dagers fjelltur med oppakking, eller en rusletur gjennom skogen etter jobb.

Roing

Nei, du behøver ingen sculler i olympiaklasse for å ha utbytte av en rotur. Den gamle båten på hytta er en fantastisk invitasjon til styrketrening og meditasjon i ett.