Vuelta e España – et av de viktigste sykkelrittene i Europa

Vuelta e España, eller Spania rundt som det heter på norsk, er et sykkelritt som finner sted i Spania i august/september hvert år. Dette etapperittet regnes som ett av de tre viktigste rittene i Europa, selvfølgelig etter giganten Tour de France og hans lillebror Giro d’Italia.

Vuelta e España har vært arrangert hvert år siden 1955, men ble arrangert for første gang allerede i 1935, og feirer altså sitt 80-årsjubileum i år. Sykkelrittet er godt i gang, og etter den 11. etappen av rittet var det Astana-syklisten Fabio Aru som stakk av med den røde trøya. Mens sammenlagtlederen i Tour de France får æren av å bære den gule trøya, er den tilsvarende trøya i det spanske etapperittet nemlig rød! Spanjolene har alltid likt å gjøre ting annerledes, og dette landets forkjærlighet for det røde viser seg til stadighet på alle plan.

Følg den spennende utviklingen av årets Vuelta e España

I fjor var det spanjolen og maskinen Alberto Contador som stakk av med seieren av Vuelta e España. Dette er en syklist som har vunnet rittet tre ganger, og som også har vunnet Tour de France sammenlagt to ganger tidligere. Det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren i år. Vuelta e España består av til sammen 21 etapper av forskjellig distanse fordelt på nesten tre uker Siste etappe av rittet finner sted 13. september i Alcalá de Henares i Madrid, og er på 98,8 km. Det er ikke for sent å legge odds på favorittene, og i slike etapperitt som Vuelta e España kan absolutt alt mulig skje! Hold deg oppdatert på odds, samt nyheter om syklister og lag, det er altfor spennende til å la være!